Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Camí de Percanela - Les Fonts - Pla de l'Estany

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Itinerari circular que ens descobreix l'impressionant circ glacial del Pla de l'Estany i algunes antigues bordes de muntanya: Percanela, Torner, Prats Nous i Coruvilla
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les vistes sensacionals que tenim de l'Alt del Comapedrosa, el cim més alt del Principat d'Andorra.
  Les diverses bordes de muntanya que anirem trobant-nos durant el recorregut.
  Apreciar els diferents estatges de vegetació: boscos de pi roig, pinedes de pi negre, prats d'alta muntanya i zones pedregoses.
  Visitar el circ glacial del Pla de l'Estany i descansar al seu refugi.
  Descripció
  Recorregut circular de poc més de 9 km de longitud per la parròquia de la Massana sortint des d'Arinsal. Des del casc antic d'Arinsal pugem pel camí de Percanela fins a la borda homònima. De camí cap a Les Fonts passem per les bordes del Torner i dels Prats Nous. Seguim cap al collet de Font Podrida i, des d'aquí, arribem a la zona del Pla de l'Estany, amb el seu refugi al bell mig del circ glacial. Des del refugi desfem un tram de camí i a continuació agafem el camí del Rec d'Areny fins a les bordes de Coruvilla i el sender que ens porta fins a la urbanització de Prats Sobirans. Travessem un túnel i continuem per la carretera fins al nucli d'Arinsal.
  La ruta circular del camí de la Percanela des d'Arinsal ens permet descobrir paisatges de gran bellesa de la mitja i alta muntanya andorrana. Gràcies a aquest itinerari tenim l'oportunitat de conèixer l'impressionant circ glacial del Pla de l'Estany, un autèntic amfiteatre d'imponents muntanyes que ronden els 3.000m d'altitud. Bona part de la ruta transcorre per l'interior del Parc Natural Comunal de les Valls de Comapedrosa, un espai protegit des de l'any 2006 i situat al sector nord-occidental de la parròquia de la Massana. Durant l'excursió podrem gaudir d'unes vistes meravelloses de tota la vall d'Arinsal, destacant especialment les panoràmiques sobre una de les muntanyes més populars i emblemàtiques d'Andorra, l'Alt de Comapedrosa, que amb els seus 2.939m d'altitud és el sostre del Principat. L'itinerari també ens descobreix diverses bordes de muntanya -com les Percanela, del Torner, dels Prats Nous i de la Coruvilla-, testimonis de l'antiga i destacable activitat ramadera de la vall d'Arinsal.
  Sabies que...
  No et perdis...
  La baixada per l'antic camí del Rec de l'Areny. Antigament aquest camí s'utilitzava per conduir l'aigua des del Pla de l'Estany fins a la Coruvilla i les Agunes, conjunts de bordes que es troben a cotes inferiors. Un cop allà, l'aigua s'utilitzava per abeurar el bestiar i regar els prats de dall. Els recs tradicionals, malgrat que actualment la majoria ja no s'utilitzen, tenen un elevat valor cultural i històric.
  Com arribar-hi en cotxe
  A la Massana agafem la carretera CG-4 en direcció a Arinsal. Quan arribem a Erts agafem la carretera CG-5 i continuem recte, sempre en direcció a Arinsal. Al cap de 2 km entrem a Arinsal. El punt d'inici de la ruta es troba just davant del telecabina d'Arinsal que hi ha a mà esquerra de la carretera. Al carrer principal d'Arinsal trobem diversos espais on podem estacionar els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Pic de Comapedrosa (2.942m) des d'Arinsal
  Ruta per lliure
  De la Massana a la collada de l'Estall pel camí del Solà
  Ruta per lliure
  GRP - Etapa 7: Refugi de Comapedrosa - Aixovall
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: