Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Camí circular de la parròquia de Canillo

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Llarg i apassionant recorregut que ens permet donar tota la volta a l'extensa parròquia de Canillo i arribar fins a Soldeu
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  La bellesa glacial de les valls de Montaup, de Riu i d'Incles.
  Descobrir el santuari de Meritxell i l'església romànica de Sant Miquel de Prats.
  Distingir les siluetes dels pics del Casamanya, de l'Estanyó, la Cabaneta i Juclar.
  Les diverses bordes que esquitxen el paisatge.
  Observar el marcat contrast entre la vegetació dels vessant solells i obacs.
  Descripció
  Ruta circular, de quasi 30 km de longitud, que rodeja la parròquia de Canillo. Des de Canillo anem fins al santuari de Meritxell passant per Sant Miquel de Prats. Creuem el riu Valira d'Orient i pugem cap a les bordes de Mereig. Pel seu vessant solà recorrem la vall de Montaup, la vall de Riu, la vall de Ransol i la vall d'Incles fins que arribem a Soldeu. Creuem de nou el riu Valira d'Orient i emprenem la tornada a Canillo pel vessant obac, per un camí sense gaire desnivell, enmig de boscos de coníferes i bedollars. L'itinerari està senyalitzat com el Camí Circular de Canillo amb les icones d'una flor de colors. Segueix diferents tipus de via i supera un desnivell i una distància considerables, tot i que no té cap dificultat tècnica. És un itinerari adequat per a persones entrenades i habituades a recórrer llargues distàncies amb desnivells importants per terrenys de mitja muntanya.
  Aquesta ruta ens permet descobrir els pobles i petits nuclis habitats de la parròquia de Canillo, tot resseguint l'itinerari marcat del Camí Circular de Canillo. Aquesta parròquia està situada a l'extrem nord-oriental del Principat i està vertebrada -d'E a O- pel riu Valira d'Orient, que recull les aigües de nombrosos afluents i acaba desembocant al riu Valira, ja fora del terme. Canillo limita al N amb França, amb el departament de l'Arièja. Destaquen, per la bellesa dels seus paisatges d'alta muntanya, les valls d'Incles i de Riu, entre d'altres.
  Sabies que...
  La grandalla és la flor nacional d'Andorra i el símbol turístic de Canillo? La grandalla o satalia (Narcissus poeticus) és una espècie de la família de les amaril·lidàcies, la mateixa que la dels narcisos, típica dels prats de dall pirinencs i que floreix a la primavera. És una flor delicada, de sis pètals blancs, que podem veure en els prats que hi ha just a l'inici del recorregut del camí parroquial de Canillo, a mà esquerra. Malgrat la seva bellesa i la seva utilització per obtenir-ne perfum, és una planta tòxica.
  No et perdis...
  Visitar el santuari de Meritxell, punt de pas de la ruta. L'antic santuari de Meritxell va cremar-se totalment en un incendi el mes de setembre del 1972, després de l'aplec que si celebra cada any per commemorar el sant de la patrona d'Andorra. L'anterior edifici era d'origen romànic i va ser notablement reformat i ampliat al segle XVII. El santuari actual va ser inaugurat l'any 1976 i és una obra de l'arquitecte català Ricard Bofill, que no va estar exempta de polèmica. El Santuari de Meritxell, dedicat a la patrona d'Andorra, és el lloc de culte més important del Principat.
  Com arribar-hi en cotxe
  La ruta comença a l'església de la Creu del poble Canillo. Per arribar-hi, si venim des d'Andorra de la Vella, un cop arribem a Canillo agafem el carrer Prat del Riu, i girem a la dreta per la carretera CS-250 en direcció a Prats. Just després de travessar el pont sobre el riu Valira, trobem l'església de la Creu a mà dreta (encara dins de Canillo). Si venim des del Pas de la Casa, just a l'entrada de Canillo trobem una rotonda on agafem la segona sortida pel carrer Peu del Carrer. Travessem el pont sobre el riu Valira i just a mà dreta trobem l'església de la Creu.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Estanys de Juclar i pic d'Escobes (2.779m)
  Ruta per lliure
  Estanys de Ransol i pic de la Serrera (2.913m)
  Ruta per lliure
  GRP - Etapa 4: Bordes d'Envalira - Refugi de Juclà
  Ruta per lliure
  GRP - Etapa 5: Refugi de Juclà - Refugi Borda de Sorteny
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: