Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Camí Antic de Cadaqués al Cap de Creus

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  De Cadaqués al Cap de Creus caminant de cala en cala i per entre antigues vinyes
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Jeure o remullar-nos a la platja de Sant Lluís, a la platja de Guillola o a la cala Jugadora, tres caletes precioses que ens trobem tot fent el camí.
  La diversitat de paisatges que podem admirar: Cadaqués, Portlligat, les cales arran de mar, el paisatge rocós i salvatge del Cap de Creus,...
  L'omnipresent silueta del far del Cap de Creus a l'horitzó, quan avancem pel camí antic entre la platja de Guillola i cala Jugadora.
  La feina del Parc Natural del Cap de Creus per recuperar i mantenir un espai natural protegit en un entorn amb força pressió urbanística.
  Descripció
  Excursió de 14,8 km de longitud (anada i tornada) des de Cadaqués fins al Cap de Creus. El punt de sortida de la ruta és el passeig de Cadaqués. El primer tram de l'itinerari avança per carrers i camins asfaltats fins a Portlligat. Des d'aquest punt agafem un camí que creua diverses vegades la carretera -i coincideix amb ella en dos tramets- fins a la platja de Sant Lluís. Continuem fins a la platja de Guillola rodejant la línia de costa i des d'aquesta segona platja agafem primer una pista i després un corriol, el que pròpiament es coneix com a "Camí Antic al Cap de Creus". Seguirem aquest bonic camí durant uns 45 minuts fins arribar a l'edifici del far del Cap de Creus i des d'allà fins a la punta més oriental del Cap de Creus. Nosaltres fem el camí de tornada pel mateix itinerari, però també hi ha qui opta per tornar a Cadaqués per la carretera o bé seguint una alternativa mixta (carretera - camí).
  L'excursió de Cadaqués al Cap de Creus és una ruta meravellosa. Ens atrevim a dir que no hi ha millor manera de sentir la màgia del Cap de Creus que recorrent el camí antic que ens porta de Cadaqués fins al far del Cap de Creus. La badia de Cadaqués, el paratge de Portlligat, la bellesa de la platja de Guillola, un preciós camí que avança per entre antigues terrasses de vinyes abandonades -sempre amb el perfil del far al fons- i la captivadora singularitat del propi Cap de Creus: paisatges diversos i plens de màgia enllaçats en un mateix itinerari.
  Sabies que...
  L'any 1971 Kirk Douglas i Yul Bryner van rodar una pel·lícula al Cap de Creus? Va ser "La llum de la fi del món", una adaptació de la novel·la d'aventures "El Far de la fi del món" de Jules Verne. Pel rodatge es va construir un far de mentida a l'extrem oriental de la punta del Cap de Creus que no fou enderrocat definitivament fins l'any 2006.
  No et perdis...
  Recuperar forces a la terrassa de l'Espai Cap de Creus, al restaurant que hi ha al costat o simplement tot jaient a les roques del cap. Tant a l'hivern com a l'estiu, en dies calmats o quan la tramuntana hi bufa fort, val la pena gaudir una estoneta del Cap de Creus des d'algun racó i deixar-nos seduir per la màgia de l'entorn.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Cadaqués des de Roses, fent 17 km per la carretera GI-614, o des de Port de la Selva, fent 13 km per les carreteres GI-613 i GI-614. Un cop a l'entrada de Cadaqués seguim les indicacions de "Centre Vila" fins arribar a la línia de mar, a mà esquerra hi ha el passeig i a mà dreta veiem l'edifici del Casino. Ens trobem ja al punt d'inici de la ruta. Hi ha diversos carrers i zones on podem estacionar el vehicle, tant gratuïtament com de pagament.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Ruta circular pel Cap de Norfeu
  Ruta per lliure
  Castell de Sant Salvador de Verdera des de Sant Pere de Rodes
  Ruta per lliure
  Far de Cala Nans des de Cadaqués
  Ruta per lliure
  Passejada pel Paratge de Tudela
  Ruta per lliure
  Itinerari circular de Palau-saverdera a Sant Onofre
  Ruta per lliure
  Itinerari megalític de la Fontasia a Palau-saverdera
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 01: Cap de Creus - El Port de la Selva
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 02: El Port de la Selva - Vilamaniscle
  Ruta per lliure
  GR 11 Transpirinenca
  Ruta per lliure
  La Muntanya Negra de Cadaqués
  Ruta per lliure
  Pels dominis de Sant Pere de Rodes
  Ruta per lliure
  Carrerada de Sant Pere de Rodes
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: