Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Bosc de Gamueta des del refugi de Linza

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Itinerari ecològic i ornitològic pel magnífic bosc de faigs i avets de Gamueta
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Caminar per l'interior de la magnífica fageda-avetosa de Gamueta.
  La bona senyalització al llarg de tot l'itinerari.
  Observar els colors forts i intensos que presenta el bosc de Gamueta durant la tardor.
  Descripció
  Tranquil·la i bonica passejada circular que recorre el sender del bosc de Gamueta, un paratge de valor excepcional. El camí comença al refugi de Linza, puja cap al Paso del Salto del Caballo i continua travessant boscos, prats i rierols fins a enllaçar amb el final de la pista de Gamueta. Des d'aquest punt, baixarem fins ben a prop del torrent de Gamueta i enllaçarem amb la carretera que puja de Zuriza a Linza. Arribarem al punt d'inici resseguint la carretera i passant pel costat de la Fuente de los Clérigos. Es tracta d'una ruta ideal per a fer amb família. L'itinerari transcorre íntegrament per l'interior del Parc Natural de los Valles Occidentales, que està situat a l'extrem nord-occidental del Pirineu aragonès. El bosc de Gamueta també està catalogat per la Unió Europea com a Zona d'Especial Protecció d'Aus (ZEPA).
  Gamueta, a la vall d'Ansó, constitueix un important paratge natural i està considerat el major bosc de faigs i d'avets de tot el Pirineu aragonès. Es tracta d'un dels últims refugis per a diverses plantes i animals en perill d'extinció, i del major conjunt d'arbres monumentals d'Aragó. La fageda de Gamueta és un paratge on la intervenció humana ha estat escassa i, per tant, conserva les característiques estructurals originals que són pròpies d'aquests entorns naturals. És per això que aquest bosc és únic i singular. L'entorn ha estat preservat gràcies al compromís dels propis veïns de la vall i amb l'ajuda d'institucions i col·lectius socials de la Mancomunitat d'Ansó-Fago. L'any 2007 van finalitzar els treballs de condicionament i senyalització d'aquest sender ecològic amb panells i balises, la instal·lació d'un pont sobre el barranc de Gamueta i l'edició d'un tríptic informatiu.
  Sabies que...
  Entre la fauna que podem trobar al Bosc de Gamueta hi ha l'ós bru? Aquesta espècie troba en aquest indret un autèntic racó de pau i tranquil·litat.
  No et perdis...
  Visitar el Bosc de Gamueta en diferents èpoques de l'any: cada època ens ofereix colors i paisatges diferents. Al Bosc de Gamueta sobreviuen faigs, avets, pins i teixos de mides monumentals, les edats dels quals sovint superen els 300 anys.
  Com arribar-hi en cotxe
  Podem arribar al refugi de Linza des de la vall d'Ansó (Osca) o des de la vall de Roncal (Navarra). En qualsevol cas haurem d'arribar primer a Zuriza. Per accedir a Zuriza des de la vall d'Ansó, a Ansó hem d'agafar la carretera HU-V-2024 que va remuntant la vall del riu Veral fins a Zuriza (14 km). Si en canvi volem accedir a Zuriza des de la vall de Roncal, a Isaba hem d'agafar la carretera NA-137 i després de fer 3,5 km desviar-nos a la dreta per la carretera NA-2000 que ens portarà a Zuriza (8 km). Un cop a Zuriza hem de seguir 3 km més per la carretera que puja fins al refugi de Linza. Davant del refugi hi trobarem un gran aparcament per estacionar-hi els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: