Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Bony de la Pica (2.402m) des de la Margineda

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ruta circular per la bonica serra d'Enclar ascendint al Bony de la Pica i al pic d'Enclar i davallant per l'obaga de Sispony
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les vistes panoràmiques sobre les muntanyes d'Andorra.
  L'enorme contrast entre la vegetació del Solà d'Enclar i els boscos de coníferes de l'obaga de Sispony.
  Els antics camins que unien els principals nuclis de població del fons de vall.
  Les tarteres esquistoses, domini de l'isard.
  Descripció
  Ruta circular de quasi 25 km de longitud que supera un notable desnivell i que ens permet conèixer la preciosa serra d'Enclar, ascendint pel vessant solell al Bony de la Pica i al pic d'Enclar, i davallant per l'obaga de Sispony. Retornem pels antics camins que unien els principals nuclis andorrans fins a Santa Coloma. L'itinerari no està senyalitzat com a ruta circular: segueix diferents tipus de senyalitzacions i senders. Tot i no considerar-se una ruta tècnicament difícil té alguns trams equipats i d'altres on l'orientació és complicada. És recomanable per a persones en bon estat de forma i acostumades a caminar per terreny irregular amb desnivells i distàncies elevats.
  Aquest itinerari ens permet descobrir la serra d'Enclar, situada al bell mig del Principat, just a sobre d'Andorra la Vella. És un itinerari poc freqüentat i de notables contrastos que transcorre per un tram del sender de gran recorregut GRP (Volta a Andorra) i ascendeix al cim del Bony de la Pica i al pic d'Enclar, miradors privilegiats del Principat. La serra d'Enclar, situada al sud-oest d'Andorra, es diferencia força dels massissos que l'envolten. Està formada majoritàriament per roques metamòrfiques, principalment esquistos, que li donen una característica tonalitat rogenca. Aquest color contrasta amb el verd monòton de l'alzinar muntanyenc que s'estén al vessant solell. Ben diferent és el vessant obac, on dominen el bosc de pi negre amb neret i bedolls. La carena que uneix el Bony de la Pica amb el pic d'Enclar delimita la frontera entre el Principat i la comarca de l'Alt Urgell, en territori català.
  Sabies que...
  La balma de la Margineda, situada molt a prop del nucli de la Margineda, és un abric rocós que estigué habitat durant la prehistòria? Aquí s'hi han trobat les primeres restes de pobladors de les valls andorranes, homo sapiens dedicats a la caça i la recol·lecció, que habitaven aquest espai durant l'època estival.
  No et perdis...
  El petit nucli d'Aixàs, amb la seva església romànica dedicada a Sant Joan Evangelista i les vistes panoràmiques sobre el santuari de la Mare de Déu de Canòlic i el pic de Salòria.
  Com arribar-hi en cotxe
  Per arribar a Santa Coloma des de la Seu d'Urgell hem d'agafar la carretera N-145, passar el pas fronterer de la Farga de Moles i seguir per la CG-1. Travessem Sant Julià de Lòria i continuem per la carretera CG-1 en direcció a França fins a la rotonda del pont de la Margineda. Deixem la CG-1 i agafem la segona sortida en direcció a Santa Coloma per l'Avinguda d'Enclar. Continuem 1,3 km fins a l'església de Santa Coloma, que queda a mà esquerra, al costat del carrer Major. Just al davant hi ha una zona d'aparcament. La ruta comença a la plaça del poble de Santa Coloma, al carrer Major, just al davant de l'església.

  Des de França, hem d'anar fins el Pas de la Casa, travessar el túnel o el coll d'Envalira i baixar per la carretera CG-2 fins a Andorra la Vella. Continuem per la CG-1 uns 2,5 km en direcció a Espanya i girem a la dreta pel carrer Verge del Remei seguint les indicacions cap al centre de Santa Coloma.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Itinerari del Rec del Solà
  Ruta per lliure
  Camí de Prat Primer i bosc de la Caülla
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: