Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

Ruta guiada

La Màgia del Pallars (3 dies)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Una espectacular ruta circular que ens descobreix el riquíssim i meravellós mosaic de paisatges que ens ofereix el Parc Natural de l'Alt Pirineu
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
Aquesta travessa ens descobreix un contrast paisatgístic sorprenent: des dels boscos de ribera del fons de vall fins als rierols, els prats alpins i els grans lloms en alçada. Barrancs i antics camps de conreu donaran pas a rouredes, boixedes, prats abandonats i d'altres encara en ús, boscos de pi roig, boscos de pi negre on habita el majestuós gall fer i, finalment, els lloms ondulats acariciats pel vent on a finals de tardor apareixen les primeres neus. Gaudirem també de l'arquitectura tradicional dels pobles de la vall de Siarb -la vall del riu Cantó- que encara conserven el seu encant, i ens allotjarem en dos bonics refugis: un d'ells d'alta muntanya i l'altre situat al petit nucli de Llagunes.

L'itinerari transcorre íntegrament pel Pallars Sobirà, en concret per les zones de la vall de Siarb, el port del Cantó -punt fronterer amb la comarca veïna de l'Alt Urgell-, el pic de l'Orri i la zona del poble de Sort (punt d'inici i final de la travessa). Durant gairebé tota la ruta avançarem per l'’interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu, concretament per la zona del massís de l'Orri, que està situat a l'àrea meridional del Parc Natural. El massís de l'Orri forma part d'un gran contrafort muntanyós que baixa de la serralada axial pirinenca i que queda flanquejat pels rius Noguera Pallaresa (oest) i Segre (est).
Descarrega PDFfletxa-dreta