Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

Ruta guiada

Màgia d'Aigüestortes (4 dies)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Descobrint el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i les precioses àrees lacustres d'Aigüestortes, Sant Maurici, Colomers i Travessani
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
Aquesta travessa de 4 etapes ens permet descobrir els dos sectors que formen el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: el sector d'Aigüestortes (vall de Boí - Alta Ribagorça) i el sector de Sant Maurici (Valls d'Àneu - Pallars Sobirà). L'itinerari ens sorprendrà per la seva gran bellesa i pel paper protagonista de l'aigua i dels estanys d'alta muntanya en tot moment: descobrirem diversos conjunts lacustres preciosos! Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya.

Durant la ruta el panorama de tot el Parc Nacional d'Aigüestortes és meravellós: estanys d'alta muntanya, una gran riquesa vegetal i faunística, albes i postes de sol increïbles, valls d'origen glacial, grans muntanyes,... Alguns dels indrets que descobrirem són els següents: l'embassament de Cavallers, el massís de Besiberri, els estanys i les Agulles de Travessani, l'estany Negre, el circ de Colomers, l'estany de Sant Maurici, Amitges, Estany Llong, Aigüestortes,...

Els tres refugis on pernoctarem estan ubicats en paratges d'una gran bellesa. Coneixerem com és la vida als refugis d'alta muntanya, uns establiments que més enllà d'oferir protecció i comoditat als excursionistes, tenen un paper molt rellevant en la conservació del medi natural.

Finalment, cal destacar que accedirem al Parc Nacional per la Vall de Boí (Alta Ribagorça, Lleida). Aquesta vall està considerada una de les valls més boniques de tot el Pirineu: en un entorn natural excepcional podem admirar les conegudes esglésies romàniques de la Vall de Boí -declarades Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO-, caminar per agradables camins empedrats i visitar vuit preciosos nuclis de població entre els que destaquen Boí, Taüll, Erill la Vall o Barruera.
Descarrega PDFfletxa-dreta