Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Ruta guiada

Muntanyes de Llibertat (4 etapes)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Descobrim els històrics passos fronterers d’alta muntanya entre el Pallars i l’Arieja entre estanys, salts d’aigua i grans cims panoràmics
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
La travessa de quatre etapes Muntanyes de Llibertat transcorre pels dos vessants del Pirineu, entre el Pallars Sobirà i l’Arieja, i s’endinsa en dos meravellosos espais naturals protegits, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional dels Pirineus de l’Arieja, connectats per històrics colls fronterers d’alta muntanya que van viure grans moviments de persones, sobretot durant la primera meitat del segle XX, quan milers de republicans van intentar travessar la frontera en direcció a França al final de la Guerra Civil Espanyola i, més tard, milers de persones perseguides pel nazisme van intentar fer el camí invers. Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya.

Durant la travessa descobrirem una zona dels Pirineus preciosa i espectacular que gràcies a la seva ubicació remota i transfronterera, es conserva solitària, salvatge i autèntica. Passarem per diversos estanys d’aigües cristal·lines preciosos, entre ells l’estany de Certascan -el més gran d’origen glacial dels Pirineus- i podrem coronar el panoràmic pic de Certascan, de 2.852m d’altitud. Les valls profundes ens mostraran belles cascades d’aigua, com per exemple l’impressionant salt de l’Ars, amb 380m de caiguda acumulada en diversos salts consecutius. En les parts més baixes, els boscos de ribera i les fagedes fan el camí fresc, agradable i ple de colors i, en les parts altes, els esvelts pics, la roca i els prats alpins són els protagonistes. Dormirem en establiments peculiars i diferents entre ells: un hotel, un refugi d’alta muntanya situat al costat d’un bonic estany i dos albergs situats en edificis històrics de petites poblacions de muntanya franceses, on podrem recuperar forces i descansar en entorns tranquils i de gran bellesa.
Descarrega PDFfletxa-dreta