Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

Ruta guiada

Autosuficient - Territori os (4 dies)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Viurem l'experiència de ser autosuficients a la muntanya endinsant-nos en una de les regions més salvatges del Pallars: el territori de l'os
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
Aquesta ruta de quatre dies en autonomia ens permetrà allunyar-nos de les zones més concorregudes i endinsar-nos en una de les regions més salvatges del Pallars: el territori de l'os. Viurem l'experiència de ser autosuficients a la muntanya. Amb els nostres guies, que viuen a les Valls d'Àneu, interpretarem el paisatge i l'entorn del Parc Natural de l'Alt Pirineu, i caminarem a través del temps, des de la societat de muntanya autosuficient fins a l'actualitat, amb el retorn de l'os.

El primer dia sortirem del bucòlic poble d'Isil i pujarem pel camí d'Airoto fins als estanys. En aquest indret privilegiat passarem la tarda, amb l'opció de fer algun cim proper, i muntarem el nostre campament. El segon dia serà un dia de contrastos, primer pujarem al coll d'Airoto i entre arestes granítiques baixarem cap a les valls ramaderes del Ras i Cireres. Després, per acabar la jornada, ens endinsarem en una de les avetoses més frondoses del Pallars i, a través del camí de Sauquers, arribarem fins al refugi del Fornet, on passarem la nit.

El tercer dia deixarem l'acollidor refugi i seguirem el traçat de l'Alta Ruta Pirenaica per la vall de Pilàs. Assolint la collada del Montroig, el paisatge esdevindrà mineral i majestuós. Per acabar la jornada, plantarem les tendes en un magnífic paratge pirinenc a la vall del Nyiri. El quart dia de ruta ens portarà a la feréstega vall de Cardós, on descobrirem els estanys d'origen glacial de la Gallina i el cim del Ventolau. Finalment, baixarem al fons de vall on ens esperarà un taxi que ens retornarà a Isil.
Descarrega PDFfletxa-dreta