Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

Ruta guiada

Curs d'iniciació a la muntanya hivernal

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Ens iniciem en les tècniques bàsiques de progressió, planificació i seguretat per terrenys hivernals d’alta muntanya
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
Aquest curs de dos dies d’iniciació a la muntanya hivernal ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements bàsics per moure'ns per terrenys d'alta muntanya a l'hivern. Farem el curs a la zona d’Ulldeter, una de les millors àrees del Pirineu per a la realització d’un curs d’iniciació d’aquestes característiques: facilitat d’accés, bona orografia, múltiples opcions de tipus de terreny per a fer les diferents activitats i un bon refugi d’alta muntanya on fer base, el refugi d'Ulldeter.

Dedicarem el primer dia del curs a desenvolupar gran part dels continguts i els posarem en pràctica fent diversos tallers i exercicis específics sobre el terreny. El segon dia del curs farem un recorregut d’alta muntanya prèviament planificat i treballat en grup en el que practicarem ja en format de ruta però de manera controlada tots els conceptes apresos el primer dia.

El curs és una proposta ideal per a persones amb experiència en muntanya estival i que ara vulguin començar a realitzar rutes per terrenys nevats d’alta muntanya amb seguretat. Aquest curs no desenvolupa les disciplines per progressar per terrenys nevats (raquetes de neu o esquí de muntanya) sinó que se centra i aprofundeix en les tècniques de progressió i ús de piolet i grampons i en d’altres aspectes fonamentals per moure’ns amb seguretat com són la tècnica de l’autodetenció i aspectes com la planificació de recorreguts, tècniques d’orientació, nivologia i el rescat bàsic en allaus.
Descarrega PDFfletxa-dreta