Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Ruta guiada

La brama del cérvol al Boumort (2 dies)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Un espectacle extraordinari de la natura i de la vida que escoltem i admirem en un dels entorns de muntanya més autèntics d'Europa
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
Aquesta preciosa travessa de mitja muntanya ens descobrirà un conjunt de serres calcàries deshumanitzades i, alhora, absolutament desconegudes dins de la Reserva Nacional de Caça de Boumort. Durant el recorregut admirarem flora i fauna salvatge, escoltarem i observarem la brama del cérvol -un so gutural que emeten els mascles en l'època de zel- i observarem les aus rapinyaires que habiten a les parets de les muntanyes.

Començarem la primera etapa de la travessa al poble de Tremp. Aquí agafarem els taxis 4x4 que ens portaran fins al coll de Llívia, punt on començarem la nostra ruta a peu. Emprendrem la pujada en direcció al Cap de Boumort fent diverses parades per a l'observació de fauna i els seus rastres. El recorregut ens descobrirà els diferents vessants d'aquest massís vestit de pins, boixeroles i ginebres, aliment de les espècies que habiten aquests paratges com el cérvol o el gall fer. Baixarem cap al Clot de Cuberes i arribarem al refugi del mateix nom, on passarem la nit i podrem recuperar forces. Abans d'anar a dormir, sortirem a l'exterior a escoltar la brama, el so que emeten els cérvols mascle en els seus ritus d'aparellament.

El segon dia de la travessa ens aixecarem ben d'hora per escoltar novament la brama. Després començarem a caminar en direcció al Cap de Roques de Solduga, parant en espais concrets per fer observacions de fauna. Ens dirigirem cap a Solduga i l'Espluga de Cuberes on veurem les restes d'un assentament -un paratge inhòspit amb vistes privilegiades!-. Quan arribem a la pista situada al bosc de Pentina, un taxi 4x4 ens recollirà i ens portarà de tornada fins a Tremp, ¡on donarem per finalitzada aquesta experiència única i inoblidable!

Si vols fer aquesta ruta a la primavera consulta: Boumort Salvatge.
Descarrega PDFfletxa-dreta