Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

Ruta guiada

Ascensió al Vignemale (3 dies)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Ascensió a l’emblemàtic Gran Vignemale recorrent les valls del riu Ara i d’Oulettes d’Ossoue: una de les millors rutes d'alta muntanya dels Pirineus!
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
En aquesta magnífica ascensió pujarem un cim imponent, el Gran Vignemale (3.298m), anomenat també Pique Longue o Comachibosa (a l’Aragó) i que és el pic més alt del gran conjunt de tresmils que integren el massís del Vignemale. A part del gran atractiu de la pròpia ascensió, aquesta ruta en format de tres dies ens regala dues jornades addicionals més que interessantíssimes: en la primera ens endinsem a la magnífica vall del riu Ara i en l’última descobrim la vall d’Oulettes d’Ossoue i el barranc de Bernatuara amb el seu estany homònim. La proposta transcorre per l’interior del Parc Nacional dels Pirineus i de la Reserva de la Biosfera Ordesa-Viñamala. Es tracta d'una ruta ideal per a persones amb una bona preparació física i amb experiència en alta muntanya que volen assolir aquest cim mític fent una ruta inoblidable.

El primer dia farem l’aproximació per la vall del riu Ara fins al refugi d’Oulettes de Gaube des d’on ja podem gaudir d’unes vistes immillorables del massís del Vignemale i de la seva magnífica cara nord. El segon dia farem l’ascensió al cim, gaudint d’unes panoràmiques privilegiades de gran part dels tresmils d’aquest sector del Pirineu durant tota la jornada, i continuarem fins al refugi de Baysellance, el refugi guardat més alt de tot el Pirineu amb els seus 2.650m d’altitud. L’últim dia retornarem a Bujaruelo passant pel Barrage d’Ossoue, la cabana de Lourdes i el puerto de Bernatuara. Així tancarem aquesta ruta circular de 3 dies, una de les propostes d’alta muntanya més autèntiques i impressionants que es poden fer als Pirineus.
Descarrega PDFfletxa-dreta