Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

Ruta guiada

Ascensió al Taillón (2 dies)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Clàssica ascensió d'alta muntanya a un dels pics més emblemàtics del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut des de Bujaruelo
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
El pic Taillón, de 3.144 metres d'altitud, està situat a la frontera entre Espanya i França i és un dels grans cims de Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Complementarem l'ascensió a aquest magnífic tresmil amb la descoberta d'un dels llocs més bells i espectaculars del Pirineu: la Bretxa de Rotllan, un espectacular tall natural a les grandioses parets verticals de la muntanya.

Us proposem ascendir al Taillón en dues jornades: el primer dia farem l’aproximació fins al refugi Sarradets, on passarem la nit, i el segon dia ascendirem al cim i farem tot el descens fins al punt d’inici de la ruta. Començarem la ruta a Sant Nicolau de Bujaruelo i des d’aquest punt remuntarem el camí que ens portarà fins a l'històric pas fronterer d'alta muntanya del port de Bujaruelo -també conegut com a port de Gavarnie o de Sarradets-. A partir d'aquí abordarem un dels trams més bells i alpins de tota la serralada pirinenca, el flanqueig per la cara nord del Taillón fins al refugi de Sarradets. des d’on podrem admirar el salt d’aigua més alt d’Europa, la cascada Gavarnie. El segon dia continuarem pujant fins a la mítica Bretxa de Rotllan des d’on afrontarem l'últim tram d'ascensió al cim del Taillón per la seva mateixa aresta. Farem el descens seguint el mateix itinerari.
Descarrega PDFfletxa-dreta