Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

Ruta guiada

Ascensió al Posets (2 dies)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Clàssica ascensió al segon cim més alt dels Pirineus al Parc Natural Posets-Maladeta
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
Amb els seus 3.375m el Posets s'erigeix com el segon cim més alt de la serralada pirinenca. El massís del Posets està situat entre la vall de Chistau (o de Plan), a la comarca aragonesa del Sobrarb, i la vall de Benasc, a la comarca aragonesa de la Ribagorça, al bell mig del Parc Natural Posets-Maladeta. El segon sostre dels Pirineus es mostra tan altiu com majestuós i esdevé un repte per a tots aquells muntanyencs amb ganes de gaudir de l'esforç i d'assolir el seu impressionant cim, amb vistes en totes direccions per recordar tota la vida!

Us proposem ascendir el Posets en dues jornades: el primer dia farem l'aproximació fins al refugi Ángel Orús, on passarem la nit, i el segon dia pujarem fins al cim i farem tot el descens fins al punt d'inici de la ruta.

El punt d'inici de la ruta és a l'aparcament del pont d'Espigantosa, a la Pleta del Estallo (cota 1.550m). Des d'aquí pujarem fins al refugi Ángel Orús, situat al contrafort de les crestes del Forcau i dominant la profunda vall de Grist (o Eriste), que ja haurem remuntat durant la pujada. El segon dia matinarem de valent i, després d'un esmorzar ben energètic, flanquejarem la vall de Llardaneta, situant-nos a l'entrada de la Canal Fonda (2.600m), que ascendirem fins al coll del Diente (3.010m), a tocar del vertiginós Diente de Llardana (3.094m). Encarats ja al contrafort S, conegut com la Espalda de Posets, carenarem progressivament fins arribar al cim de Posets (3.375m). La baixada la realitzarem pel mateix camí per on hem pujat, passant novament pel refugi Ángel Orús i arribant finalment a l'aparcament del pont d'Espigantosa.
Descarrega PDFfletxa-dreta