Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

Ruta guiada

Ascensió a l'Aneto (2 dies)

Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
Clàssica ascensió d'alta muntanya al cim més alt dels Pirineus al Parc Natural Posets-Maladeta
Més info / Reservesfletxa-dreta
Perquè fer aquesta ruta?
L'Aneto és un dels cims més desitjats pels amants de l'alta muntanya gràcies als seus 3.404m, punt més elevat de tota la serralada pirinenca. L'Aneto està situat a la capçalera de la Vall de Benasc, a la comarca aragonesa de la Ribagorça, en ple cor del Parc Natural Posets-Maladeta. L'espectacular ascensió a aquesta prestigiosa muntanya és un gran repte per tots aquells que alguna vegada han somiat en trepitjar el seu cim!

En aquesta proposta us plantegem ascendir l'Aneto en dues jornades: el primer dia farem l'aproximació fins al refugi de la Renclusa, on passarem la nit, i el segon dia atacarem el cim i farem tot el descens fins al punt d'inici de l'excursió.

El punt d'inici de la ruta és a la Besurta, a uns 1.900m d'altitud. Des d'aquest punt pujarem fins al refugi de la Renclusa, que està situat en un paratge excepcional just als peus de la Maladeta. A la tarda, abans de sopar, si tenim ganes de caminar una mica, tindrem temps de visitar l'Ibón de la Renclusa -també anomenat Ibón de Paderna-, un estany glacial d'alta muntanya que està situat molt a prop del refugi. El segon dia ens aixecarem ben aviat i enfilarem l'ascensió cap als Portillons i la glacera de l'Aneto. Continuarem la ruta pel conegut Pas de Mahoma i finalment assolirem el cim de l'Aneto. El descens el farem per l'Ibón del Saltarillo, fent la ruta una mica més variada i sense passar pel refugi de la Renclusa.
Descarrega PDFfletxa-dreta